Cégünk jelenlegi formájában 1996 óta működik, de családi vállalkozásként már több mint 30 éves múltra tekint vissza. Elsõsorban a kézműves hagyományokon alapuló díszlakatos és díszkovács munkák készítésével foglalkozunk. Nem használunk sablonokat, géppel elõregyártott elemeket, így a kezünk alól mindig egyedi termékek kerülnek ki.

A munkáink minőségére garancia a család maximalizmusa, és vezető mesterkovácsunk szakmai tapasztalata, aki egyben az Országos Mestervizsga Bizottság Elnöke is. Talán a mi üzemünk az egyetlen Magyarországon, amely céljául tűzte ki a szakma múltjának felidézését és átörökítését. Kényszer és hivatástudat együttes eredményeként itt egyszerre folyik termelés és a jövő kézműves díszkovács mestereinek képzése.

Hogy mi minden kerül ki az üzemből? Kovácsoltvas kapuk, kerítések, korlátok, cégérek, ajtó- és ablakrácsok, bútorok, lakberendezési és dísztárgyak stb…

Büszkék vagyunk, hogy mind gyakrabban veszünk részt műemléki kovácsoltvas szerkezetek helyreállításában, amikor a száz éve, vagy még korábban élt kovácsmesterek és céhek munkáit kell korhű módon, esetleg az eredeti technológiával felújítani, restaurálni, sõt teljes tönkremenetele, vagy eltűnése esetén újra elkészíteni. Ezek a leghálásabb munkáink, hiszen sokszor magunk is új fogásokat lesünk el elődeinktől, melyeket később mi is alkalmazunk és tanulóinknak továbbadunk.

Azoknak a magánszemélyeknek, cégeknek és intézményi építtetőknek, beruházóknak, kivitelezõknek megkeresését várjuk, akik nem elégednek meg az egyszerű, kovácsoltvasat imitáló lakatos munkákkal, hanem valódi kézműves kovácsoltvas munkára tartanak igényt. Vállaljuk egyedi kovácsoltvas szerkezetek, kapuk, kerítések, korlátok, bútorok, lakás- és épületfelszerelések, cégérek stb. legyártását, elhelyezését, valamint műemlék, vagy műemlék jellegű kovácsoltvas szerkezetek felújítását és újra legyártását.

A honlapunk részét képezõ tekintélyes terjedelmű fotóalbum képei, eredetileg saját célra készültek. Bemutatásával most nem csak egy egyszerű vizuális referencialistát és ötleteket szeretnénk felmutatni, hanem egyben beinvitáljuk látogatóinkat a kovácsműhelybe is, illusztrálva a kovács szakma szépségeit.

Webshopunkon keresztül vagy hatvani székhelyünkön kisebb ajándék és használati tárgyakat azonnal is megvásárolhat, megrendelhet, vagy munkáink minőségéről a mintadarabokon keresztül személyesen is meggyőződhet.