Korlátjaink - mint minden más termékünk is - egyedileg készül sablon nélkül. Ez azt jelenti, hogy minden egyes korlát szakasz teljes távolságát elosztjuk, hogy a mezők végein mindig egyenlő távolságot tudjunk tartani. Épp ezért a pálcaosztások korlát szakaszonként eltérőek, így minden díszítő elemet is egyedi méretűre kell készíteni. Ez mind szemmel nem észrevehető, csupán azt látjuk, hogy mindenhol egyenlő távolságok vannak a kő- vagy fém oszlopoktól.
A korlát vonalvezetésétől és hosszától függően az oszlopok vastagsága min. 30x30mm-es. A fémnek nagy rugalmassága van, így hosszú egyenes szakaszok esetén speciális, 4 db. 12-es pálcából felállított oszlopokat használunk, ami jóval merevebb.

Rögzítésük általában dísztalpon keresztül, horgony csavarral + zárt anyával történik. A korlát szakaszokat egymáshoz rejtett csavarozással kapcsoljuk, ahol sok esetben csak egy szegecsfej látszódik. A falba rögzítés során szintén próbálunk esztétikailag minél kevésbé látszódó rögzítést alkalmazni.

A korlátokat a vonalvezetésük alapján 4 csoportba soroljuk:
- egyenes vonalvezetésű
- ferde szakasz: lépcső mellett futó, azzal párhuzamos szakaszok
- íves szakasz: pl. teraszok, galériák
- húzott szakasz: általában csigalépcsők, ahol a korlátnak két dimenzióban van eltérése a síktól.

Általánosságban elmondható hogy a korlátok felületkezelése beltérben festett, kültéri elhelyezés esetén tüzihorganyzott és festett. A felületkezelésről több információ itt.

Egy korlátra gyakorlatilag 99%-ban pontos előzetes árkalkuláció készíthető, ha rendelkezem a következő információkkal:
- minta: fényképalbumunkból választva, fotót vagy skiccet csatolva
- kültéri vagy beltéri
- mennyiség: nagyságrendi méretek típus szerint (egyenes, ferde, íves, csiga)
- szerelés helyszíne: elegendő a város, Budapest esetén a kerület is.