előszobafal:

Sok lehetőség van, amivel a vasszerkezetet szebbé lehet varázsolni. Leggyakrabban az ülőke részt érinti változás, amit ki lehet alakítani kárpitos, vagy fa ülő résszel. Ez esetben a mélységi méretnél számoljunk azzal, hogy a fa és kárpitos ülőlap néhány cm-t lelóg. A fa anyaga és felületkezelése szabadon választható, a kárpitos kivitelnél megkérjük, hogy a kellő mennyiségű anyagot Ön szerezze be.

Sokszor kerül az előszobafalba tükör betét. Ezt csak akkor javaslom, ha viszonylag nagy az előszobafal szélessége, mivel a felakasztott kabátok legtöbbször takarják azt, így elveszíti jelentőségét. Persze ez csupán télen kompromisszumos - ha nyáron elpakoljuk a kabátokat, a tükör az előszobánkat is optikailag megnöveli.

Az előszobafalakat általában úgy készítjük, hogy az akasztók elhúzhatók egy rúdon. Ez legtöbb esetben elég szokott lenni, még is számtalanszor volt már rá igény, hogy középmagasságba is kerüljön akasztó. Ez lehet fix a hátoldalra rögzített vagy mobil csúsztatható is. Előnye, hogy több mindent fel lehet rá akasztani (pl. esernyőt, táskát), hátránya, hogy a felakasztott kabát rálóg, esetleg bele is akadhat (pl. zseb).

Az előszobák burkolata általában szegéllyel ellátott. Hidegburkolatnál kb. 1 cm vastag, míg laminált parketta és parketta esetében akár 2-3 cm is lehet. Az előszobafalakat ilyen esetekben előszeretettel gyártjuk 2 első lábbal, ami feltámaszkodik a padlón de a hátsó két láb nem zavarja a szegélyt. Ha Ön mégis ragaszkodik a 4 lábhoz, úgy érdemes pontosan lemérni a padlóburkolat szegélyének méretét, hogy annak megfelelően tudjuk a rögzítéseket kiképezni.

A lábak mindig műanyag végdugókkal vannak ellátva az előszobafal színében. Ez meggátolja, hogy a felmosáskor keletkező nedvesség rozsdásodáshoz vezessen.

Sok háziasszony igénye, hogy egyáltalán ne legyen lába az előszobafalnak. Természetesen ez is megoldható! Ilyenkor több rögzítési pontot alakítunk ki. Figyelembe kell azonban venni a fal típusát és teherbírását.

Az előszobafalakat mindig rögzíteni kell a falba. Hiába van 4 lába, a kabátok felakasztása és a kalaptartón elhelyezett tárgyak végett az előszobafal fejnehézzé válik és felborulhat. Ennek kikerülése végett 2 csavarral rögzíthető kivitelben szállítjuk. A rögzítési pont az esztétika végett rejtett, így nem látszanak csavar fejek és fülek. Rögzítéskor mindig fal típusának megfelelő rögzítő elemet használjon. Ha ezt jelzi felénk, akkor mellékeljük a megfelelő csavart és tiplit is.

esernyőtartó:

Az esernyőtartókat standard kivitelben 55 cm magasságban készítjük. Ha a családban csak kis (összecsukható) esernyők vannak, úgy ezt a magasságot csökkenteni kell, hogy a tartó a mélysége révén használható maradjon. Az esernyőtartók aljában egy kör alakú vastag üveglap található, ami az esetleg még az esernyőn található nedvességet nem engedi szétfolyni. Ezt el lehet készíteni vasból is. Ebben az esetben az esernyőtartó formája szabadon változtatható.