Mint minden termékünket, a csillárokat, asztali- és állólámpákat valamint falikarokat is egyedileg gyártjuk, így Önnek lehetősége van megszabni a méretét, karjainak számát, színét stb. Kivitelben érintheti változás a formát, anyag felhasználást, esetleg levelek és más díszítő elemek változtatását, így már meglévő kovácsoltvas lakberendezési termékhez is tudunk igazodni stílusban. Sok esetben a megrendelő mondja meg, milyen típusú izzókat kíván használni, ezeket az izzókat milyen irányba akarja fordítani, esetleg takarja-e búra az izzókat.

A csillároknál fontos, hogy mekkora területet akarunk bevilágítani, a területnek milyen a színárnyalata - sötét falak és bútorok esetén nagyobb fényerőre van szükség. A csillár méretét befolyásolhatja, hogy esztétikailag mekkora teret kell, hogy betöltsön. Ha túl nagy, akkor összenyomja a teret, ha túl kicsi - elveszik benne. A födém és a házban lakók magassága szabja meg a csillárok belógását.

Falikarok esetén vegyük figyelembe a már kiálló kábelek magasságát. Sok esetben a villanyszerelő csak odahúz egy kábelt, nem tudja előre milyen elrendezése lesz a szobának. Szerencsére a falikarok átszabhatók, és egyedi gyártásukkal és méretezésükkel a már meglévő kábelezés magasságát elcsalhatjuk. Sokszor a kiálló kábel régen 220V aljzat volt, vagy kanapé felett akár olvasó lámpaként használnánk, ilyenkor a lehetőség van a falikar talpán elhelyezni kapcsolót.

Álló lámpáknál talán több változtatás lehetséges mint gondolnánk. Hány karú, pontosan milyen szögben világítson, a karok (búrák) milyen magasságban legyenek, hol lesz a helye, ehhez képest a karok felülnézetből hogy álljanak. Kapcsolhatóság talpon taposó kapcsolóval vagy a kábelen lengő kapcsolóval, karok külön kapcsolhatók? Mennyire messze van a szobában elektromos aljzat, milyen hosszú vezeték szükséges, hogy ne kelljen hosszabítót is venni? Gondoljunk bele egy példába! Igény: van egy sarkom, melybe szeretnék elhelyezni egy olyan állólámpát, mely hangulatvilágítást és olvasólámpa funkciót tölt be a tőle balra lévő fotelhez. Megoldás: legyen 2 karú, felső búra felfelé, alsó búra vízszinthez képes 60 fokban lefelé áll a fotel közepére irányítva, megfelelő magasságban. Elektromos aljzat messze van, 3,5m kábel kell hozzá, és mivel a kábelhez nem jó a hozzáférhetőség, mivel fotel mögött fut, a talpon szeretnék két taposó kapcsolót (mivel lehajolni nem akarok) külön kapcsolva a két kart. Színben legyen matt antracit szürke, az illik a csilláromhoz... 

Fentiekből jól látszik, hogy a honlapunkon lévő fotókat legtöbbször kiinduló alapként használjuk, majd a helyszín adottságaihoz és a megrendelő igényeihez igazítjuk. Épp ezért a listaárak tájékoztató jellegűek és a fotón látható pontos kivitelhez tartoznak.