Ágyakat csak megrendelésre készítünk. Ennek oka, hogy nagyon sok feltételnek kell eleget tenni gyártás során.

Minden esetben a megrendelő által biztosított matrachoz gyártunk. Az elsődleges szempont a matrac mérete. Itt nem csak a névleges mérete fontos (pl. 160x200cm, 180x200cm) hanem a magassága is. A matrac magassága alapján gyártjuk le a lábak hosszát, a kényelmes felkelés és lefekvés végett. A matrac felső síkjának magasságát 45 cm-re szoktuk méretezni.

A matrac típusa az ágy vázszerkezetének kiképzése miatt szükséges. Típus szerint megkülönböztetünk önhordó és nem önhordó matracokat. Ez utóbbi az elterjedt, saját rugózattal rendelkezik és általában van téli és nyári oldala. Ilyenkor a fém vázat kiegészítjük faforgács lapokkal, amire a matrac kerül. Az önhordó matracok a rugózaton kívül fa vázszerkezettel is rendelkeznek, ami teljesen merevvé teszi azt. A fa szerkezetet ki lehet tapintani a szövet alatt. Sokszor előfordul, hogy a megrendelő ágyrácsot és szivacsot képzel el. Ez esetben az ágyrács pontos mérete szükséges a gyártáshoz.

Az ágyak alap állapotban 3 részre (lapra) szerelhetők: fej- és lábrész, valamint az alsó vázszerkezet. Sok esetben indokolt a vázszerkezet szétszerelhetősége is nagyobb ágyaknál, ha a hálószobába jutáskor szűk folyosó vagy lépcsőforduló akadályoz a szállítás során. A szétszedhető vázszerkezet esetén a váz az ágy hosszanti irányában van kettébontva és további két lábbal ellátva. Mivel ez a két plusz láb a vázszerkezet összetételénél van, kívülről nem látszik, így esztétikailag nem zavaró.

A fej- és lábrész magasságát legtöbb esetben a szoba méretei és berendezése határozza meg. A fejrésznél vegyük figyelembe a falon található polcot, képet, falikarokat. Ha tetőtéri szobánk van, akkor a tető törése végett a födém magassága is befolyásolhat. A lábrésznél az esetek túlnyomó hányadában az ággyal szemben elhelyezkedő TV korlátozhatja a magasságot. A TV nézési szokásainkat figyelembe véve határozzuk meg a lábrész magasságát, hogy még átlássunk fölötte. Standard kivitel esetén a fejrész 125, míg a lábrész 85 cm magas szokott lenni.

Ágyaink a szoba burkolatához illeszkedve műanyag vagy textil talppal vannak ellátva. Ha kéri az ágy házhozszállítását, akkor kollegáink a megjelölt helyiségben össze is szerelik az ágyat.